Pages

Sunday, February 27, 2011

Nak buat apa ngan blog aku ni ye

Aku baru nak berjinak-jinak dengan blog ni, cadang nak promot  bunga telur, main terjun je, tak ada orang nak ajar.  Kalau dah ada tapak di blog ni boleh aku promot and bisnes bunga telur, tapi sekarang ni masih mengagau macam mana nak cantikkan blog aku ni, tak kecukupan masa.  Ingatkan menjelang nak bersara ni biarlah dah pandai macam mana nak bisnes kat blog ni.  Sekurang-kurangnya masa lapang ada juga yang nak dibuat sebab hobi buat bunga ni eloklah diteruskan, mungkin ada orang yang berminat, tak ada tempahan pun orang boleh belajar buat bunga tu.  Kalau ada bakat semulajadi tengok contoh pun dah boleh buatkan.  Tapi bunga yang satu ini, dah puas aku ajar kawan-kawan, tapi tak juga pandai, at last mereka suruh aku juga buat bunga tu, namanya ros arganza, yang dibuat dari riben organza, macam dalam gambar ni lah,  Ada juga yang tahu buat tapi tak 100% puas hati haha nak belajar kena tengok dengan mata kepala sendiri dan praktik berkali-kali, kalau dah jemu tak juga menjadi, tempah aje kat aku ha, warna apa-apa aje ok. Yang tu boleh buat bunga hiasan dulang hantaran, boleh juga buat dua atau tiga kuntum.  Roset atau bunga telur tangkai atau bunga telur gantung, tengok pada post aku yang lepas ada bunga telur dari riben organza.  Nanti aku nak promot lagi tunggu ya.... Bunga ros setangkai ni harga nya cuma RM2.30 aje.  Kalau berminat boleh  hubungi  013-2549702, nak order boleh, nak belajar set masa datang kat rumah saya ok...

Tuesday, February 22, 2011

Bunga hiasan & Bakul telur dari riben



Bunga hiasan dulang untuk hantaran, atau hiasan back drop, terdapat set dua kuntum dan tiga kuntum spt gambar ini.  Pelbagai warna mengikut tema.
Bakul telur dari riben dinamakan bakul telur tingkat siar kerana
penutupnya boleh dibuka seperti tingkat siar. sesuai juga untuk potpuri atau bunga rampai.