Pages

Friday, March 30, 2012

Terjah Jangan Tak Terjah

Terjah apa tu.  Dulu masa mula berblog pakai aja template yang simple2 mudah gitu.  Takut nak cuba-cuba nanti kusut masai, almaklumkan aku ni bukan ada basic IT.  Sekadar basic menaip boleh tahan.  Dah lebih setahun ini baru ada masa dan ada keberanian nak terjah. Teringin nak menukar wajah teratak beberapa blog aku yang muramje tu.  Ha, awal 2012 ini nampaklah kelainan sikit.  Segarlah mata memandang, bukan pandaipun macam bloger-bloger, mostly bebudak student yang mostly ada basic IT.  Aku ni hah, kamu semua tahu tak aku ni kira makcik kamu kamu semua, ha kamu, cayalah.

Terjah punya terjah, berkali-kali tukar template. hilang pula ad nuf tu. buatlah lagi , jenuh juga bertungkus lumus. korang boleh gelaklah tengok acik ni.  Bila tengok blog anak-anak buah semuanya cantik cantik mulus dan kreatif.  Angan-angan aku nak buat yang cantik, tapi tunggulah nanti aku ada masa yang sesuai, masa lapang yang tenang dan berkobar.  Setakat itu aje yang aku boleh buat.  Adake pelawat yang sudi menyinggah, kalau ada terima kasih banyak kerana sudi singgah dan menjenguk, senyumlah sikit, hahah macamtu la...

Lepas tu tak pandai pula nak copy and paste gambar,  sekarang dah pandai dah., sebab berani mencubalah,  blog cerita dongeng aku dah ada gambar pelengkap cerita , tengoklah blog "DONGENG DARI IBUKU".  Tiap siri dongeng ada gambar hiasannya. Dulu tu cuma pandai upload je gambar gambar, rupanya ada juga yang senang lagi. hu hu.. 

Walau apapun, ilmu sentiasa dicari, ia tetap bermanfaat kepada diri dan kepada semua.  Bak tajuk sebuah buka motivasi yang pernah aku baca " BERANI UNTUK GAGAL".  Kita mestilah berani mencuba walaupun kita tidak tahu apa ada di sebaliknya, kegagalan atau kejayaan.  Janji kita telah berusaha, jika gagal juga bukan kita gagal tapi kita orang yang berani. Cuma belum cukup cukup usaha tu, boleh kan, setujukan.

Ok, setakat ini pelbagai ceritaku, jumpa lagi, insyaallah.

No comments: